Hankkeen tavoitteena on siirtää ja kehittää osallistujamaihin espanjalainen ADVET-työllistymismalli. Dual VET ohjelma (ADVET) on ohjausmenetelmä, joka on kehitetty Espanjassa Baleaareilla vuonna 2015. Se kehitettiin tukemaan ja auttamaan vaikeastityöllistettäviä saamaan omia kykyjä ja taitoja vastaavia töitä ja työtehtäviä. Hankkeen tavoitteena on omaksua ADVET-malli ja kehittää siitä yhteneväinen, muualle Eurooppaan sopiva, helposti muokattavissa oleva, vaikeastityöllistettäviä tukeva malli.
Hankkeen tarkoituksena on testata mallia, kehittää siitä omaan maahan sopiva versio ja luoda yleiseurooppalainen toimintaohje, jonka mukaan kuka tahansa pystyy ottamaan mallin käyttöönsä. Lisäksi tavoitteena on luoda verkosto, joka markkinoi mallia.
Tavoitteena on myös luoda nettisivusto, josta löytyy ohjeet ja suunnitelma, joiden mukaan mallia voi hyödyntää. Hankkeeseen sisältyy osallistujamaihin järjestettäviä hankematkoja, joiden aikana hankkeeseen osallistujat kouluttautuvat ADVET-mallin ohjaajiksi ja tutustuvat osallistujamaiden työllistymistä tukeviin menetelmiin. Suomessa järjestettävä osa hanketta tapahtuu huhtikuussa 2023.
Lisäksi hankkeen aikana muutamia työllistettäviä/opiskelijoita pääsee Espanjaan treenaamaan ja kokeilemaan mallia.
Kohderyhmä:
Kumppaniyksiköiden henkilöstö sekä muut kumppaniyksiköiden ammattilaiset ja koulutusalojen vastaavat henkilöt. Erityistä tukea tarvitsevat nuoret ja aikuiset, vaikeasti työllistettävät sekä heidän läheisensä. Yritykset.
Tavoitteet:
Perustaa eurooppalainen yhteistyökumppanuus ADVET-järjestelmän siirtämiseksi muille Euroopan alueille ja kehittää yhteinen helposti muihin maihin siirrettävissä oleva malli:
1) Advet-mallin jakaminen Euroopan tasolla
2) Kehittää yleiseurooppalainen toimintaohje mallille
3) Kehittää ja testata ADVET koulutusohjelmaa
4) Luodaan ADVET-verkosto ja nettisivusto
Menetelmät:
1) Dual-Ad (ADVET) oppaan laatiminen
2) Avoimen online-arkiston kehittäminen
3) ADVET-mallin yleiseurooppalaisen ohjeistuksen laatiminen
4) Kahden kansainvälisen koulutustapahtuman järjestäminen
5) Jokainen osallistujamaa järjestää projektin tuotoksista tapahtuman. Suomessa tapahtuma järjestetään syyskuussa 2024
6) Kuuden kansainvälisen hankekokouksen järjestäminen koordinointia ja kokemusten vaihtoa varten
7) Hankkeen tavoitteiden ja tulosten jakaminen