Tules-etäkuntoutuskurssi
Helpotusta tuki- ja liikuntaelinsairaudesta johtuviin arkipäivän haasteisiin
- Kuntoutuspalvelut
- Kurssit
- Tules-etäkuntoutuskurssi
Tules-etäkuntoutuskurssi
Tules-etäkuntoutuskurssi on kokonaan etäkuntoutuksena toteutettava ja tarkoitettu yli 18-vuotiaille työelämässä oleville, sinne paluuta suunnitteleville tai opiskeleville, joilla on tuki- ja liikuntaelinsairaus. Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan etäkuntoutuksena videopuheluiden, verkkokuntoutuksen ja ryhmämuotoisten etäkuntoutuspäivien muodossa. Kurssille voi hakeutua ja osallistua mistä päin Suomea tahansa. Valitse palveluntarjoajaksi Live-säätiö.
Tules-etäkuntoutuskurssi on ryhmässä toteutettavaa kuntoutusta, mutta sovitaan jokaisen kurssille osallistuvan asiakkaan kanssa henkilökohtaiset ja yksilölliset tavoitteet omat tarpeet ja voimavarat huomioiden. Moniammatillinen kuntoutusta toteuttava tiimi (lääkäri, fysioterapeutti, psykologi ja sairaanhoitaja, tarpeen mukaan sosionomi, ravitsemusterapeutti ja toimintaterapeutti) valitsee jokaiselle ryhmälle tilanteeseen sopivat toimintatavat kuntoutuksen toteuttamiseksi.
Mikä on kurssin tavoite?
Kurssilta saa lisätietoa kivun syntymekanismeista ja monipuolisista kivunhallintakeinoista kuntoutuksen mahdollistamin keinoin. Arki, jota kipu ei hallitse on lähtökohtana miellyttävälle elämälle sekä työssä tai opinnoissa jaksamiselle.
Kurssille osallistuvan tulee olla itse motivoitunut oman työ- tai opiskelukykynsä parantamiseen sekä elämäntapamuutokseen ja esimerkiksi säännöllisen liikunnan ja terveiden elämäntapojen noudattamiseen omakuntoutuksena myös varsinaisen kurssin päätyttyä.
Kuntoutusprosessi yhdistyy kotipaikkakunnalla ja terveydenhuollossa toteutettaviin mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin – asiakas oivaltaa, että tavoitteellisessa ja pitkäjänteisessä kuntoutumisessa keskeistä on eri toimijoiden (esim. työterveyshuolto) kanssa tehtävä yhteistyö.
Kenelle Tules-etäkuntoutuskurssi on tarkoitettu?
Kurssille osallistuvalla on asianmukaisesti diagnosoitu tuki- ja liikuntaelinsairaus, kuten selän, niskan, hartian tai yläraajan, alaraajan suurten nivelten (polvi, lonkka, nilkka) tai muu alaraajan tuki- ja liikuntaelinsairaus. Oireilu on kestänyt yli kolme kuukautta ja fysioterapian avokuntoutus ja omakuntoutus ovat olleet riittämättömiä ongelman ratkaisemiseksi. Terveydenhuolto on lisäksi arvioinut, että asiakas hyötyy ryhmämuotoisesta kuntoutuksesta.
Tules-etäkuntoutuksen kesto
Kurssi kestää keskimäärin 7 kuukautta, jonka aikana toteutetaan verkkokuntoutusta, yksilöllisiä videopuheluita ja ryhmämuotoisia etäkuntoutuspäiviä. Etäkuntoutus ei vaadi erityisiä tietoteknisiä taitoja ja annamme siihen hyvän perehdytyksen.
Tules-etäkuntoutuskurssi sisältää:
- yksilöllisen etäkuntoutukseen perehdytyksen videopuheluna
- yksilöllisen aloituskeskustelun videopuheluna
- verkkokuntoutusta sinulle sopivana ajankohtana
- verkkokuntoutuksen ohjauksen
- 6 yksilöllistä videopuhelua
- 8 ryhmämuotoista etäkuntoutuspäivää, kuntoutuksen kesto 4 tuntia/päivä
Yksilöllinen videopuhelu kestää keskimäärin 45 minuuttia. Olemme sinuun yhteydessä ennen etäkuntoutuksen alkua ja kuntoutuksen jälkeen.
Lisätietoa Fysioterapeuteille
-
Tules-etäkuntoutuswebinaari 4.6.2024!
Webinaari on tarkoitettu erityisesti ohjaaville tahoille, kuten fysioterapeuteille tai aiheesta muuten kiinnostuneille, joiden asiakkaille etäkuntoutus saattaisi soveltua. Tules-etäkuntoutuskursseille hakeudutaan fysioterapeutin suosituksella.
Webinaari järjestetään tiistaina 4.6.2024 klo 10.15-11.00 Teamsissa. Webinaarissa kerromme:
✔️ Mitä ovat Tules-etäkuntoutuskurssit?
✔️ Millä tavoin asiakas hyötyy etäkuntoutuskurssista?
✔️ Kenelle se sopii?
✔️ Millä tavoin kuntoutukseen voi hakeutua tai ohjata asiakkaansa?
✔️ Mitä fysioterapeutin suosituksesta täytyy löytyä?
Webinaarissa aiheesta ovat kertomassa Liven fysioterapeutti Laura Saarijärvi sekä vastaava sairaanhoitaja, terveydenhoitaja Marja Huhtala.
-
Tutustu Kelan ohjeeseen
Fysioterapeutti arvioi asiakkaan soveltuvuuden Tules-etäkuntoutuskurssille ja täyttää suosituslomakkeen KU141.
Lomakkeelle kirjataan asiakkaan diagnoosit ICD-koodeineen, tieto aikaisemmasta kuntoutuksesta sekä kuntoutustarve. Suosituslomake tulee laatia niin, että kuntoutuksen järjestävä moniammatillinen tiimi voi sen perusteella suunnitella ja toteuttaa asiakkaan kuntoutuskurssin. Tärkeintä on, että etäkuntoutuskurssilla työskentelevä fysioterapeutti saa lomakkeella riittävät tiedot asiakkaan tilanteesta (liikerajoitteet, kehonhallinta, tasapaino ym.), jotta asiakkaan yksilöllinen ohjaaminen etänä on mahdollista. -
Lataa suosituslomake
Miten kurssille haetaan?
Tules-etäkuntoutuskurssille haetaan Kelan kautta. Hakija tarvitsee hakemuksen liitteeksi laillistetun fysioterapeutin suosituksen kuntoutuksen tarpeesta.
Kuntoutushakemus (KU 132) liitteenään fysioterapeutin täyttämä suosituslomake toimitetaan Kelaan, joka tekee päätöksen osallistumisesta.
Hae kurssin tiedot kurssinumerolla tästä.
Lomake KU 132 (ei saavutettava pdf)
Kysy lisää meiltä, autamme mielellämme!
P. 040 824 0296
asiakassihteeri@inlive.fi
Haluatko lisätietoa? Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä!
Toimipaikka
Etäkuntoutus, voit osallistua mistä päin Suomea tahansa!
Seuraavat kurssit
Kurssinumero 89885
Kurssinumero 89886
Kurssinumero 89890
Kurssinumero 89899
Kurssinumero 89887
Kurssinumero 91787
Kurssinumero 91789
Kurssinumero 91788
Kurssinumero 91792
Kurssinumero 91787
Kurssinumero 91789
Kurssinumero 91788