Kokki
Ravintola- ja catering-ala
- Hakijalle
- Ammatilliset perustutkinnot
- Ravintola- ja catering-ala, Kokki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp
Kokkiopiskelijana opit monipuolisia ammattikeittiön työtehtäviä. Opettelet alan perustaitoja, joita ovat työaikojen noudattaminen, hygieniaosaaminen ja työturvallisuus. Kokkiopinnoissasi tutustut erilaisiin raaka-aineisiin ja opit valmistamaan salaatteja, leivonnaisia, lounas- ja annosruokia. Harjoittelet tiimityöskentelyä ja pääset toimimaan asiakaspalvelutehtävissä.
Kenelle?
Ravintola-ala kaipaa osaajia, ja kokeille on aina töitä! Pidät hyvästä ruoasta ja käsillä tekemisestä. Ahkeruus, ripeys ja palveluhenkisyys ovat vahvuuksia alalla. Keittiössä työskentely tapahtuu seisten, joten hyvä fyysinen kunto on myös eduksi. Kokilta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja. Tärkeää on, että sinulla asenne kohdallaan ja halua oppia uutta!
Miten?
Vaikutat itse opintojesi suunnitteluun ja etenet omaa yksilöllistä opintopolkuasi. Oppimisympäristöt ovat monipuolisia ja pääset oppimaan kokin työtehtäviä alan työpaikoilla ammattilaisten ohjauksessa. Opiskelu on käytännönläheistä, osaaminen näytetään ja arvioidaan työpaikalla.
Työllistyminen
Kokkina toimit vastuullisesti sekä kestävän kehityksen mukaisesti. Työpaikkasi voi olla kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi kahvila, suurkeittiö, lounas- tai alacarte-ravintola, pikaruokapaikka tai muu elintarvikealan yritys. Työpaikoilla hankittu osaaminen edistää työllistymistäsi ja tuemme sinua siinä koko opintojen ajan.
Jos vastaat myönteisesti seuraaviin väitteisiin, voi koulutusala sopia sinulle:
- Olet valmis työelämälähtöiseen opiskeluun.
- Sinua kiinnostaa kokin työ ammattikeittiössä.
- Tavoitteenasi on löytää paikkasi työelämässä.
Hakeminen
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.
Koulutuksen rakenne
Tutkinnon perusteet muuttuvat 1.8.2024 alkaen,
katso lisää tästä.
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat (85 osp)
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- Lounasruokien valmistus 40 osp
- Annosruokien valmistus 25 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)
- Kahvilapalvelut 15 osp
- Palvelukeittiön toiminnot 15 osp
- Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
- Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
- Ilmastovastuullinen toiminta 15 osp
- Huippuosaajana toimiminen 15 osp
- Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen 15 osp
- Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp
Paikallinen tutkinnon osa:
- Ammattikeittiön avustavat tehtävät 10 osp
Koulutuspaikka
Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO
Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 HELSINKI
Lisätietoja hakemisesta
Liven palvelupiste
Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.