Siirry sivun sisältöön.

Kokki

Ravintola- ja catering-ala

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp

Kokkiopiskelijana opit monipuolisia ammattikeittiön työtehtäviä. Opettelet alan perustaitoja, joita ovat työaikojen noudattaminen, hygieniaosaaminen ja työturvallisuus. Kokkiopinnoissasi tutustut erilaisiin raaka-aineisiin ja opit valmistamaan salaatteja, leivonnaisia, lounas- ja annosruokia. Harjoittelet tiimityöskentelyä ja pääset toimimaan asiakaspalvelutehtävissä.

Live-ikoni

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?

Ravintola-ala kaipaa osaajia, ja kokeille on aina töitä! Pidät hyvästä ruoasta ja käsillä tekemisestä. Ahkeruus, ripeys ja palveluhenkisyys ovat vahvuuksia alalla. Keittiössä työskentely tapahtuu seisten, joten hyvä fyysinen kunto on myös eduksi. Kokilta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja. Tärkeää on, että sinulla asenne kohdallaan ja halua oppia uutta!

Miten?

Vaikutat itse opintojesi suunnitteluun ja etenet omaa yksilöllistä opintopolkuasi. Oppimisympäristöt ovat monipuolisia ja pääset oppimaan kokin työtehtäviä alan työpaikoilla ammattilaisten ohjauksessa. Opiskelu on käytännönläheistä, osaaminen näytetään ja arvioidaan työpaikalla.

Työllistyminen

Kokkina toimit vastuullisesti sekä kestävän kehityksen mukaisesti. Työpaikkasi voi olla kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi kahvila, suurkeittiö, lounas- tai alacarte-ravintola, pikaruokapaikka tai muu elintarvikealan yritys. Työpaikoilla hankittu osaaminen edistää työllistymistäsi ja tuemme sinua siinä koko opintojen ajan.

Jos vastaat myönteisesti seuraaviin väitteisiin, voi koulutusala sopia sinulle:

  • Olet valmis työelämälähtöiseen opiskeluun.
  • Sinua kiinnostaa kokin työ ammattikeittiössä.
  • Tavoitteenasi on löytää paikkasi työelämässä.

Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Koulutuksen rakenne

Tutkinnon perusteet muuttuvat 1.8.2024 alkaen,
katso lisää tästä.

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat (85 osp) 

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp 
  • Lounasruokien valmistus 40 osp 
  • Annosruokien valmistus 25 osp 

Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp) 

  • Kahvilapalvelut 15 osp 
  • Palvelukeittiön toiminnot 15 osp 
  • Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp 
  • Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp 
  • Ilmastovastuullinen toiminta 15 osp 
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp 
  • Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen 15 osp 
  • Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp 

Paikallinen tutkinnon osa:

  • Ammattikeittiön avustavat tehtävät 10 osp

Koulutuspaikka

Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 HELSINKI

Lisätietoja hakemisesta

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.